Het Netwerkcentrum

ACTUEEL

Actuele inzichten en nieuws

Hieronder staan actuele inzichten en nieuws rondom Het Netwerkcentrum.

Meet en Greet Levi Schipper

Bij een training of oefening van Het Netwerkcentrum zijn er altijd één of meer trainers/ adviseurs aanwezig. Het voorstelrondje wordt gedaan en vervolgens start het programma. Maar wie is diegene nu eigenlijk die voor de groep staat? Met behulp van dit nieuwe concept stellen we Levi Schipper voor, inmiddels al vijf jaar collega bij Het Netwerkcentrum. 

‘Oefenen in de lijn, zo blijft de wereld klein’

Bij incidenten met een grote maatschappelijke impact, zoals de explosie in Rotterdam, komt er veel af op de crisisfunctionarissen van de gemeente. Wanneer er wordt opgeschaald, staan er op verschillende plekken en niveaus mensen klaar om samen de gevolgen van het incident te bestrijden. De monodisciplinaire samenwerking staat centraal in onze lijnoefeningen.

Nieuwe Post-HBO opleiding: Beleidsadviseur Ketencontinuïteit van zorg

 Binnen het landschap van crisisbeheersing zien we een
verschuiving in aard en kenmerken van crises. Langdurende en bovenregionale/landelijke crisis komen vaker voor, en zetten de continuïteit van zorg in de keten (nog meer) onder druk. Het is belangrijk dat de zorg hier goed op voorbereid is. Hoe zorg je voor een gezamenlijke voorbereiding en crisisaanpak in de regio? Dit is één van de thema’s van de nieuwe post-HBO-opleiding beleidsadviseur ketencontinuïteit in de zorg.

Aan de slag als flex-trainer?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging om mensen in deze vakgebieden nieuwe kennis bij te brengen? Wil je de vrijheid hebben om zelf te bepalen aan welke uitdagende opdrachten je wilt bijdragen? Dan is flex-trainer zijn bij het Netwerkcentrum iets voor jou!