Het Netwerkcentrum

Team

Meet&Greet Levi Schipper

Bij een training of oefening van Het Netwerkcentrum zijn er altijd één of meer trainers/ adviseurs aanwezig. Het voorstelrondje wordt gedaan en vervolgens start het programma. Maar wie is diegene nu eigenlijk die voor de groep staat? Hieronder stellen we Levi Schipper voor, inmiddels al vijf jaar collega bij Het Netwerkcentrum.

Waar kennen we jou van?

Ik ben Levi Schipper en ik draai inmiddels al vijf jaar mee bij Het Netwerkcentrum. De meesten zullen mij kennen van mijn werkzaamheden binnen bevolkingszorg. Dagdagelijks ben ik veel bezig met het trainen, opleiden en oefenen van crisisfunctionarissen en crisisteams. Dat betekent dat ik de ene dag met mijn voeten in de klei sta met de ‘mannen’ van de buitendienst, en de volgende dag aan tafel zit met de gemeentedirectie. Ook verzorg ik de opleidingen aan de Officieren van Dienst Bevolkingszorg en de Algemeen Commandanten Bevolkingszorg.

 

Waarom ben jij van Het Netwerkcentrum?

Ik werk bij Het Netwerkcentrum omdat ik een passie heb voor crisisbeheersing, een interesse die ik heb ontwikkeld tijdens mijn vorige baan bij een gemeente. Ik heb ervoor gekozen om mij volledig op dit vakgebied te richten. Het Netwerkcentrum spreekt mij aan vanwege de dynamische en platte structuur, waarin veel expertise op verschillende gebieden aanwezig is. Bovendien werken we hier nauw samen met mensen uit het werkveld. Dat houdt mij scherp en betrokken bij de realiteit van crisisbeheersing.       

Waar ligt jouw uitdaging in het werk?

“Een van de uitdagingen die ik bijvoorbeeld tegenkom tijdens de opleidingen voor Officieren van Dienst en Algemeen Commandanten Bevolkingszorg is de diversiteit aan achtergronden en kennisniveaus van de deelnemers. Sommigen zijn volledig nieuw in deze wereld, terwijl anderen al ervaring hebben opgedaan. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat zowel de ervaren als minder ervaren deelnemers een waardevolle bijdrage leveren aan het eindresultaat.

Ik ben ervan overtuigd dat ervaren deelnemers kunnen bijdragen door hun expertise te delen, terwijl minder ervaren deelnemers belangrijke vragen stellen die misschien voor anderen vanzelfsprekend lijken, maar dat vaak niet zijn.”

 

“Als trainer is het mijn doel om dit dynamische groepsproces effectief te benutten en een vruchtbare leeromgeving te creëren.”

 

Wanneer stap jij tevreden de auto in na een oefening/training?            

Regelmatig zijn deelnemers voorafgaand aan trainingen druk met hun dagelijkse werkzaamheden of regeert de waan van de dag en dat heeft over het algemeen niets met crises te maken. Als deelnemers bij een training of oefening de waan van de dag hebben kunnen loslaten, omdat ze hebben geleerd en daardoor een extra stap hebben kunnen zetten in hun crisisrol, dan geeft dat een enorme voldoening. En als zij zelf ook tevreden de auto instappen, dan voelt dat als een win-win.  

 

Waar ben jij het meest trots op binnen Het Netwerkcentrum?

Ik ben trots op het leerrendement dat wij bij Het Netwerkcentrum behalen, vooral wanneer we een langdurige relatie opbouwen en de leercurve van de crisisteams en individuele crisisfunctionarissen zien groeien. Het is geweldig om te zien hoe mensen zich ontwikkelen en groeien in hun rol, en om te weten dat we daaraan hebben kunnen bijdragen. Het is voor mij echt een bevestiging dat ons werk impact heeft en dat we waardevol zijn voor onze opdrachtgevers.

Meer weten?

Levi houdt zich vooral bezig met het opleiden, trainen en oefenen van functionarissen binnen Bevolkingszorg. Bent u opzoek naar een passende opleiding voor nieuwe Algemeen commandanten? Of wilt u de huidige crisisorganisatie testen tijdens een oefening? Klik hieronder op de oranje knop om contact op te nemen.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?