Het Netwerkcentrum

Team

Meet&Greet Cindy Gielkens

Bij een training of oefening van Het Netwerkcentrum zijn er altijd één of meer trainers/ adviseurs aanwezig. Het voorstelrondje wordt gedaan en vervolgens start het programma. Maar wie is diegene nu eigenlijk die voor de groep staat? Met behulp van dit concept stellen we Cindy Gielkens voor, sinds een jaar werkzaam bij Het Netwerkcentrum.

Waar kennen we jou van?

Ik ben Cindy Gielkens en sinds vorig jaar ben ik als trainer werkzaam bij Het Netwerkcentrum. Ik mag in alle sectoren mijn steentje aan de diverse activiteiten bijdragen. Zowel bij activiteiten binnen de onderdelen van de witte keten als bij een sessie met burgemeesters en wethouders kun je me tegenkomen. Mijn stokpaardjes/praktijkvoorbeelden ten aanzien van incidenten met gevaarlijke stoffen kunnen daarbij opgevallen zijn. Ik vervul namelijk momenteel ook nog de piketfunctie van Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen (GAGS).

Waarom ben jij van Het Netwerkcentrum?

Ik voel me thuis bij Het Netwerkcentrum omdat de wijze van trainen en oefenen, de inzet van praktijkervaring, de variëteit van doelgroepen, het contact met verschillende regio’s en het familiaire team mij enorm goed bevallen.

Waar ligt jouw uitdaging in het werk?

Voor mij is het een uitdaging om de teams waarmee ik werk dusdanig voor te bereiden dat ze, in de chaos en spanning van een crisis, de rust kunnen bewaren en vastberaden hun taak kunnen oppakken. Daarbij hoop ik ze vooral mee te geven dat ze dicht bij zichzelf en hun eigen expertise moeten blijven.

 

 Als deelnemers na afloop me dan ook nog opzoeken en aangeven dat ik ze echt geholpen heb of nieuwe inzichten heb gegeven, dan is mijn dag helemaal goed!”

 

Wanneer stap jij tevreden de auto in na een oefening/training?    

Uiteraard voelt het heerlijk als ik samen met een team een mooie interactieve bijeenkomst heb neergezet. Als deelnemers na afloop me dan ook nog opzoeken en aangeven dat ik ze echt geholpen heb of nieuwe inzichten heb gegeven, dan is mijn dag helemaal goed!

 

Waar ben jij het meest trots op binnen Het Netwerkcentrum?

De bevlogenheid en betrokkenheid van ‘Het Netwerkcentrum-team’ om crisisteams naar een hoger niveau te tillen en daarmee een steentje te kunnen bijdragen aan de crisisbeheersing in Nederland, maken dat ik een trotse collega van Het Netwerkcentrum ben.

Meer weten?

Cindy is actief binnen het bestuurlijk domein, maar geeft ook veel trainingen en oefeningen binnen de opgeschaalde zorg. Bent u opzoek naar een interessante training over crisisbesluitvorming op bestuurlijk niveau? Of wilt u de  crisisorganisatie in uw zorginstelling testen tijdens een oefening? Klik hieronder op de oranje knop om contact op te nemen.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?